Oorzaken van de angst

De oorzaken van angst voor de tandarts og mondhygiieniste kunnen heel verschillend zijn en gaan vaak terug tot de jeugd. Een persoon met angst heeft in veel gevallen het nodige te verduren gehad bij de (school)tandarts. In andere gevallen is de angst doorgegeven door de ouders of afkomstig van ‘griezelverhalen’ op school.

Uitstel van de behandeling

Als u het bezoek vaak lang uitstelt, gaat het gebit zichtbaar achteruit. Een slecht gebit doet uw zelfvertrouwen en uw sociale leven zeker geen goed. U realiseert zich wellicht steeds meer dat er van alles aan uw gebit gedaan moet worden, waardoor de drempel steeds groter wordt. U zult dus iets aan de angst moeten laten doen. En dat liever vroeger dan later. Dan is het beter dit zo snel mogelijk te doen, omdat de schade altijd minder is dan wanneer u het nog langer uitstelt.

Angst

Angst voor behandeling is heel vervelend. In onze mondhygiënistenpraktijk Doorn hebben we daar alle begrip voor. We helpen u graag om wat minder angstig te worden. Dat doen we onder andere door extra tijd in te plannen voor uw behandeling. Dat geeft ons de gelegenheid om u rustig en stap voor stap te vertellen wat we gaan doen. Vaak scheelt dat al enorm. Uiteraard mag u zoveel vragen stellen als u wil en kunt u het altijd aangeven als u iets echt niet ziet zitten. Alles gaat in overleg.

Pijn is niet nodig

Bent u vooral bang of extra gevoelig voor pijn, dan kunnen wij in overleg met u de behandeling ook met een verdoving uitvoeren. Heeft u last van angst, bespreek dit dan gerust eens met ons. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.